ОБРАЗОВАНИЕ

Детска градина "Приятели" гр. Куклен

Целодневна детска градина с. Куклен отваря вратите си за четири групи на 17.10.1966 г.. С решение № 494 и Протокол № 45 от 27.11.2013 г. се именува от 01.01.2014 г. ОДЗ гр. Куклен с името „Приятели”. Кръстница е отдадената на децата д-р Румяна Горева. В ДГ се отглеждат, възпитават и обучават до 180 деца, в ДЯ – до 40 деца, с 32 души персонал.
Разполагаме с две красиви и модерни сгради – на ДГ и ДЯ – с просторни, светли и уютни помещения, с нови интериорни решения за комфорта на децата. Сградите са газифицирани, използват се и слънчеви колектори.
Материалната база на ДГ е богата и съобразена с най-новите изисквания.
Дворът е просторен и богато озеленен, обособените за всяка група площадки са нови и функционални, оборудвани с много уреди и съоръжения.Учителите работят със съвременни учебно – технически средства.

Директор на ДГ „Приятели” е г-жа Надка Щътова, под чието вещо ръководство, работят 32 души персонал. В туй число 15 човека педагогически персонал, от които 14 детски учителки. ДГ се отглеждат, възпитават и обучават до 180 деца, в ДЯ – до 40 деца разпределени в 7 детски групи. ДГ „Приятели” е институция, в която се реализират цялостно обучение и възпитание на децата с цел изграждане на личности с високо самочувствие и индивидуалност.
Детската градина работи с високо ерудиран педагогически екип, способен да осъществява образованието и възпитанието на децата на високо конкурентно равнище за успешна реализация в училище, екип от високоотговорни личности, проявяващи толерантност, загриженост и зачитане на човешкото достойнство; прилагащи творческо и критично мислене в осъществяване на учебно-възпитателния процес за утвърждаване на младия човек. Основният стремеж на целия екип е утвърждаване на детската градина като конкурентоспособна детска градина, формираща у децата национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и реализация.

За повече информация, вижте сайта на ДГ ПРИЯТЕЛИ.

 

СУ Отец Паисий гр. Куклен

В средно училище „Отец Паисий“ се обучават деца от първи до седми клас.

Разположено в прекрасните Родопи, всяка сутрин училището отваря врати за своите възпитаници. Учебните занятия се провеждат в една учебна смяна.

За учениците в град Куклен СУ „Отец Паисий“ е своеобразна спирка от живота, в която ще се научат да реализират своите мечти като достойни хора, достойни българи.

Учебното заведение разполага с прекрасна материална база. Осигурява обучение в подготвителна група до седми клас по учебна програма, съобразена изцяло с изискванията на МОН.

Към сайта на СУ Отец Паисий гр. Куклен

СПТУ по Селско стопанство гр. Куклен

Професионална гимназия по селско стопанство, гр. Куклен е открита като Зимно селскостопанско училище през 1936 г.
В годините от тогава до сега, училището се развива като специализирано в областта на лозарството, овощарството, градинарството и механизацията. Постепенно се разширява и обогатява материалната база,
расте и броят на учениците. Развиват се нови специалности.
Материалната база на ДГ е богата и съобразена с най-новите изисквания.

Професионална гимназия по селско стопанство – гр. Куклен обучава ученици по следните специалности:

– Икономист – селско стопанство

– Фермер – производител на селскостопанска продукция

– Техник на селскостопанска техника

Към сайта на СПТУ по Селско стопанство гр. Куклен

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Богоявление в гр. Куклен

Празника Йордановден ще започне на 6-ти януари от 9.00 часа с отслужване на Света Божествена литургия в православните храмове на града. В 10.30 часа от църквата " Успение на св. Богородица" с литийно шествие ще отидем до моста близо до ПГСС където ще бъде хвърлен...

Отчет за събраната сума от благотворителния коледен базар на Община Куклен

Скъпи съграждани, Радваме се да ви информираме, че събраната сума от коледния благотворителен базар който организираме за първа година е 1451лв. Родителите на Даяна и Тарик получиха по 725.50ст лично от Кмета на Община Куклен г-жа Мария Белчева. Благодарим Ви за...