Българска Федерация Пикълбол/Bulgarian Pickleball Federation представи и демонстрира за първи път пикълбола в Община Куклен по покана на Мария Белчева за Куклен и на световната и европейска шампионка на България по кану-каяк Staniliya Stamenova, която представлява спорта в общината!

Пикълбол събитието на Българска Федерация Пикълбол/Bulgarian Pickleball Federation в община Куклен се проведе на 19.10.2023 г. в двора на СУ „Отец Паисий“ гр. Куклен и в него взеха участие всички ученици от училището, жители на общината на всякаква възраст и членове на фолклорна певческа група „Кукленки“ към народно читалище „Никола Вапцаров – 1909г“ – гр. Куклен!

Президентът на Българска Федерация Пикълбол Гергин Ангелов подари начално пикълбол оборудване на г-жа Боряна Андонова, директор на СУ „Отец Паисий“ гр. Куклен и пожела на училището, пикълбола да намери място в учебната им програма и да продължи да се практикува редовно като масов спорт за приобщаване и спорт за здраве и тонус!
„За мен и моят екип е изключителна чест и удоволствие да представим за първи път пикълбола в гр. Куклен и да поставим основите му в общината. Благодарение на партньорството ни с г-жа Белчева и със Станилия Стаменова, която е велик шампион за пример и вдъхновение за всички млади спортисти в страната, ние имаме възможността да представим най-бързо развиващия се спорт в света пред всички Вас. Благодаря и на директора на училището, г-жа Андонова за отношението и за страхотната подготовка от тяхна страна. Вярваме, че пикълбола ще се радва на огромен интерес от всички жители на община Куклен и че някой ден ще имаме местен клуб, който ще е наш член и ще развива пикълбола като масов спорт и спорт за високи постижения на територията на общината“. С тези думи, президента на БФ Пикълбол Гергин Ангелов откри събитието заедно със Станилия Стаменова и г-жа Андонова и даде старт на демонстрацията по пикълбол!

Демонстрацията се проведе от треньорския екип на федерацията в състав Марин Маринов и Мария-Магдалена Василева. Нашите треньори демонстрираха основните технически и тактически елементи на пикълбола и правилата на играта пред всички участници в събитието! Повече от 100 ученици и жители на общината на всякаква възраст хванаха за първи път ракета за пикълбол и се запознаха с най-бързо развиващия се спорт в света!

🇧🇬 БФ Пикълбол в лицето на нейния президент Гергин Ангелов, доказа за пореден път, че пикълбола е истински социален феномен и инструмент за развитие на масовия спорт в България чрез приобщаване и интеграция на хора от всякаква възраст със и без увреждания!

Благодарим на нашите партньори от Спортен календар за страхотните снимки и за съдействието!