Тази събота 24.02.2018 г. град София отново бе домакин на Държавният личен шампионат за момчета и момичета, организиран от Българската федерация по джудо.Той се проведе в зала „Универсиада“ . В турнира взеха участие около 420 състезатели, представители на около 60 клуба от страната практикуващи джудо.

От клуб „АЯКС“ гр.Куклен участваха общо осем състезателя в различни категории като всички достигнаха призови места:
Мария Горева се класира на 2 място в категория до 52 кг, Александра Кралева е на 3 място в категория до 44 кг. и Авеста Чростани  стана на 3 място в категория до 48 кг. при момичетата.

В категория 50 кг –момчета,  при силна конкуренция Иван Арнаудов достойно се пребори с противниците и зае 5 място в нея. Другите възпитаници на клуба Николай Кузмов и Мартин Стойчев в категория- +60 кг се справиха страхотно с противниците си и заеха съответно 7 и 9 място в класирането.
Състезателят Петър Терзиев в категория до 42 кг също се представи чудесно, въпреки че не завоюва медал.

Джудо клуб „АЯКС” град Куклен е млад клуб и действа от около една година на територията на общината. Това е огромен успех за усилията на състезателите и треньорите Лъчезар Харалампиев и Орлин Русев.Децата, за толкова кратко време са натрупали умения, които да ги правят конкурентноспособни в такива големи спортни форуми.

Треньорите не скриха огромната си радост от поредните им завоювани отличия.  Състезателите тренираха цяла зима, за да са в добра спортна форма на това състезание.Тяхната подготовка се пренесе и на зимен лагер в град Сандански, където да се усъвършенстват и да покажат спортните си умения по най-добрия начин. Всички тези усилия дават резултат и успехите не закъсняват. Те продължават своята всекидневна работа, защото предстоят нови предизвикателства-участие в международни турнири в България и чужбина. Календарът с предстоящи състезания е пълен, а след такъв дебют надеждите за нови спортни върхове са все по- големи.
„Състезанието беше много силно и всички бяха добре подготвени. Представянето на всички състезатели от клуба беше отлично. Много сме щастливи от успеха им. Той е свързан с много усилия, много труд, много себеотдаване и разбира се, с талант“-коментира треньорът Лъчезар Харалампиев.
Клуб „АЯКС“ гр.Куклен Благодари на малките джудисти и техните родители за подкрепата и им пожелава здраве и още много успехи в личен и професионален план.