Десет екзотични японски клена от сорта“Crimson king“ засадиха в Куклен. Дръвчетата ще красят входа на общинския център откъм с.Брестник, а идеята за облагородяване на района бе на немско-българската компания „Вили Елбе Аутомотив България ЕООД“, която се намира територията на Куклен и бе осъществена със съдействието на общината.
Дървото е живот, красота и надежда – това бе посланието на съвместната еко инициатива.
Компанията „Вили Елбе Аутомотив България ЕООД“ засажда всяка година нови дървета на различни терени. Това е част от корпоративната социална отговорност на организацията, с цел облагородяване на околната среда и подобряване стандарта на живот на местните жители.
В засаждането на младите фиданки в Куклен взеха участие Зв. Веселинов (Управител на компанията), г-жа М. Карагогова (Мениджър планиране и логистика), г-н Г. Тачев (Ръководител отдел Екология и околна среда), както и немските одитори г-н Уве Цимерман (Вътрешен одитор) и г-н Ралф Щалцер (Външен одитор).
Неизменна част от екипа по залесяването беше и кметът на община Куклен Мария Белчева, която прие позитивно инициативата на компанията и гостоприемно покани участниците на събеседване.
От фирмата заявиха, че ще продължават своята дейност, насочена към опазване и облагородяване на околната среда, като бъдещите инициативи за град Куклен ще бъдат планирани, тъй като ясно личат позитивна нагласа и отдаденост на кметската управа към социалните и екологичните активности на организацията.
„Инициативата е пример за взаимност и приемане, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро.“- коментира еко-акцията кметът на Куклен Мария Белчева.

Фирма „Вили Елбе Аутомотив България ЕООД“ стартира активната си производствена дейност в България от 2016 г. в землището на община Куклен. Компанията е специализирана в обработката на стоманени изделия и използва специална лазерна технология за заваряване на алуминий и стомана. Освен това ползва най-съвременна технология за сглобяване на карданни валове за леки автомобили и кормилни конзоли за тежкотоварни камиони.