Уважаеми съграждани,

Уведомяваме Ви, че със заповед № РД-01-114/05.03.2020 г. Министърът на здравеопазването обяви грипна епидемия на територията на цялата страна от 06.03.2020 г. до 11.03.2020 г. /включително/.

Със заповедта се преустановиха учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и плановите операции и свижданията във всички лечебни заведения. Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България министърът на здравеопазването  издаде заповед № РД-01-117/08.03.2020 г., с която нареди:
Да се преустановят посещенията на културни мероприятия, в това число и кина;
Спортните мероприятия да се провеждат без публика;
Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.
Регионалните здравни инспекции съвместно с лечебните заведения да създадат организация за осигуряване на леглови резерв и организация за работата на медицинския персонал.

Информация за коронавирус COVID-19 /за граждани и медицински специалисти/