Кметът на Куклен Мария Белчева присъства на тържествения ритуал по случай  95-та годишнина от създаването на 4-ти артилерийски полк,  дислоциран в Асеновград.

11 март  е и  Деня на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия, и се навършват  110 години от превземането на Одринската крепост от боевете по време на Балканската война.

На честванията присъстваха представители на министерството на отбраната, на командването на Сухопътните войски, военнослужещи от различни формирования от състава на Въоръжените сили, кметът на Асеновград Христо Грудев.

На военната церемония Мария Белчева получи юбилейна грамота и бе отличена с почетния знак на 4-ти артилерийски полк, знак, който много рядко се връчва на цивилно лице.

„В чисто военен аспект Община Куклен се намира на територията на гарнизон Асеновград, но не това е причината госпожа Белчева да бъде наградена.“- коментираха от щаба на полка.

„С почетното отличие показваме нашето уважение и признателност  към Мария Белчева. Тя е приятел на нашето поделение и  винаги е била наш съмишленик, демонстрирала е  добро отношение и уважение към военнослужещите от полка и  съпричастност към тяхната мисия и отговорност.“- допълват от 4-ти артилерийски полк.