Община Куклен по традиция посрещна коледари в дните преди Рождество Христово.
Очарователни, усмихнати и облечени в красиви народни носии, децата на детска градина“Приятели“ и първолаците на СУ“Отец Паисий“, заедно със своите учителки бяха първите коледари в Община Куклен.
Добрите момци и момички коледари гостуваха в Общината, за да поздравят кмета Мария Белчева и внесоха коледна атмосфера в администрацията. Като истински коледари, облечени в носии, с геги в ръка и калпаци на главите децата огласиха със звънкия си смях и песни цялата сграда. Те донесоха празнично настроение и с много ентусиазъм и старание изпълниха стихчета, песни и танци, свързани с народния обичай коледуване.
За да получат благослов от коледарчетата бяха и председателят на ОбС- Куклен Ива Дичева и зам.кметът Христо Божинов.
Кметът на Куклен Мария Белчева благодари на малчуганите за радостните емоции, които създадоха за служителите на администрацията и им пожела да са здрави и весели. От своя страна домакините също поздравиха малките си гости с песен. „Тихо се сипе белият сняг“ пяха всички начело с Мария Белчева.
На изпроводяк като добри стопани Белчева и председателят на местния парламент Ива Дичева даруваха малките коледари с тематични коледни чаши. Двете дами им пожелаха да получат много подаръци, да бъдат здрави и да се радват на весела ваканция.
В късния следобед започна и Коледния концерт на Музикална школа“Музичко“ и на фолклорните формации „Кукленки“ и „Кукленче“.
Продължава и традиционния коледен базар организиран от учениците от СУ“Отец Паисий“ в Куклен. Коледни картички, сувенири, играчки и много вкусни изкушения изпълниха фоайето на учебното заведение. Базарът е с благотворителна цел и тази година средствата събрани от него ще бъдат предоставени на бивши и настоящи възпитаници на училището, които имат здравословни проблеми и се нуждаят от средства за лечение.