Община Куклен по традиция посрещна коледари в дните преди Рождество Христово.

Очарователни, усмихнати и облечени в красиви народни носии, напук на студеното зимно време момичетата и момчетата  на детска градина“Приятели“, заедно със своите учителки бяха първите коледари в Община Куклен. Добрите момци и момички  коледари гостуваха в Общината,  за да поздравят кмета Мария Белчева  и внесоха коледна атмосфера в администрацията. Като истински коледари , облечени в носии, с геги в ръка и калпаци на главите  децата огласиха със звънкия си смях и песни цялата сграда. Те донесоха празнично настроение и с много ентусиазъм и старание изпълниха стихчета, песни и танци, свързани с народния обичай коледуване.

За да получат благослов от коледарчетата бяха и председателят на ОбС- Куклен Елена Филева, зам.кметовете Христо Божинов и Гюлен Гоганов.

Кметът на Куклен Мария Белчева благодари на малчуганите за радостните емоции, които създадоха за служителите на администрацията и им пожела да са здрави и весели.

На изпроводяк като добри стопани  кметът Мария  Белчева и председателят на местния парламент Елена Филева даруваха  малките коледари с куп лакомства. Двете дами  им  пожелаха да получат много подаръци, да бъдат здрави и  да се радват на весела ваканция.

По-рано през деня се състоя традиционния коледен базар организиран от  учениците от СУ“Отец Паисий“ в Куклен. Коледни картички, сувенири, играчки и много вкусни изкушения  изпълниха фоайето на учебното заведение. Базарът е с благотворителна цел и тази година средствата събрани от него ще бъдат предоставени на бивши и настоящи възпитаници на училището, които имат здравословни проблеми и се нуждаят от средства за лечение.