Издаденият сертификат е за инвестиционния проект „Технологично интегриране към КЦМ АД“ в гр. Куклен.
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев връчи сертификат за инвестиция клас А, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на изпълнителния директор на КЦМ АД Иван Добрев.
Издаденият сертификат е за инвестиционния проект „Технологично интегриране към КЦМ АД“ в гр. Куклен. Като насърчителна мярка по проекта от бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Куклен ще се предоставят средства за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура. Стойността на проекта е над 1 млн. лв., а инвестицията на компанията е в размер на над 41 млн. лв.
Новата инфраструктура ще бъде собственост на общината. Тя ще облекчи натовареното движение, ще подобри транспортното обслужване и ще се повиши качеството на транспортните комуникации. Новият път ще осигури благоприятни условия за движение, по-безопасна и бърза транспортна връзка до гр. Куклен.
Церемонията по връчването на сертификата се състоя в новия модернизиран комплекс за хранене, който металургичното дружество откри преди месец и на нея присъстваха Румен Цонев – председател на Съвет на директорите и главен изпълнителен директор на ХОЛДИНГ КЦМ 2000, Мария Белчева – кмет на община Куклен и Иванка Петкова, зам. областен управител на гр. Пловдив.
Главният изпълнителен директор на Холдинг КЦМ Румен Цонев благодари за сертификата и допълни, че с получаването му следва ангажимент на държавата да осигури необходимата инфраструктура. Цонев използва възможността да благодари и на кмета Белчева за чудесните партньорски взаимоотношения с общинската администрация в Куклен.
Ние не търсим престиж, а взаимодействие, което да е ефективно и в ползва на цялото общество, коментира Румен Цонев, главен изпълнителен директор на Холдинг КЦМ. По думите му тези взаимоотношения са важни за всички инвеститори, защото те решават проблеми, които са извън компаниите.
Кметът на Куклен Мария Белчева обясни, че одобрените проекти за общината са два. По единия ще бъде изградена нова пътна отсечка от Асеновградско шосе до Куклен, с която ще се облекчи трафикът край КЦМ. Строителството на еднокилометровата отсечка ще струва 1 млн. лв. и ще стартира най-късно напролет.
Вторият проект е за 1,5 млн. лв. за изграждане на улица в индустриалната зона на Куклен, част от Тракия икономическа зона, до ново предприятие клас А – компанията „Е-Велокс“ ООД, за производство на електрически велосипеди. И този проект ще започне през пролетта, като до тогава ще текат необходимите административни процедури.
След церемонията по връчването на сертификата в КЦМ 2000 ГРУП, министър Пулев и Мария Белчева посетиха и „Е-Велокс“ където разгледаха новите производствени мощности на предприятието.