Нова маркировка ще указва маршрута от Куклен до х.“Руен“. Инициативата е на Община Куклен и Туристическо дружество „Сдружение Устремени“-гр. Асеновград.В нея ще участват деца от ОУ“Отец Паисий“ гр. Куклен и младежи доброволци. В мероприятието могат да се включат всички желаещи без ограничение на възрастта. Участниците в похода ще освежат надписите по табелите и ще подменят някои от указателните съоръжения. За целта са изработени съвсем нови такива в жълто-бял цвят.
Планината ще разкрие пред доброволците зашеметяващи гледки. Освен че ще свършат полезна работа, ентусиастите ще се насладят на природата и ще се заредят с нови емоции и енергия. „Обновената маркировка ще направи трасето по-сигурно и безопасно, а и ще спомогне за популяризирането и. Съветваме повече хора да оставят телефоните и да ходят на излет в планината“, споделиха организаторите на акцията.
Маршрута одобрен от БТС е от Куклен през аязмото по горски път в близост до местността, където се провежда ежегодния фестивал „Събуди се“ и оттам продължава към х.“Руен“.
Стартовата точка е чешмата до старата кариера до ореховите градини в 8.00 часа на 10.09.2022.
Ще отнеме около 7 часа в двете посоки, от които около 5 часа маркиране и 2 часа връщане, като ще има и време за почивка и обяд. Участниците в акцията ще имат възможност да се запознаят както теоритично така и нагледно , като вземат активно участие в процеса на маркиране.