Община Куклен ще се включи тази година в най-мащабната световна природозащитна инициатива „Часът на Земята“, организирана от международната екоорганизация WWF.
В знак на съпричастност към каузата за опазване на природата, на 23 март, събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч. ще бъде изключено осветлението на административната сграда на Община Куклен. Приканват се гражданите също да загасят осветлението в домовете си за час с послание за по-устойчиво бъдеще.
В този един час милиони хора по света ще бъдат активни и ще помагат за опазването на природата. На 23 март в продължение на един астрономически час можем да помислим заедно за природата, като изгасим осветлението в нашите домове. Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да използваме велосипеди за транспорт, да възстановяваме природата там, където живеем, да засадим дърво, да използваме възобновяеми източници на енергия, да изхвърляме отпадъците си разделно, да пестим водата, да избягваме пластмасата.
През тази година инициативата се провежда под наслова „Подари 1 час на Планетата“. Организаторите споделят, че ако всеки човек, независимо къде се намира, отдели 60 минути и ги подари на Земята, ще помогне за опазването на природата. За целта е създадена интерактивната платформа, наречена „Банка за часове“. В нея всеки може да открие дейността, която харесва и да впише часовете, които подарява на Земята.