Община Куклен се присъединява към кампанията на bTV Media Group – „Да изчистим България заедно“. Най-мащабната доброволческа екоинициатива у нас ще се проведе на 16 септември (събота) 2023 г. от 9:30 часа. Тя е в подкрепа на световната инициатива – World Clean Up Day 2023, под надслов „Готови сме!“.

Община Куклен приканва жителите на града и всички населени места в общината да се включат в кампанията, като почистят междужилищните пространства, зелените площи, спортните и детските площадки в районите, в които живеят. За целта организаторите осигуряват торби за смет и ръкавици за еднократно ползване.
Желаещите граждани могат да получат консумативите на партера на Общинска администрация – Куклен от 9:00 часа на 16-ти септември. Те ще бъдат предоставяни до изчерпване на наличните количества.

За добрата организация по извозването на отпадъците е необходимо събраните чували да бъдат поставени затворени в близост до контейнерите за смет.

Нека да подадем ръка на природата и да изчистим община Куклен заедно, след което целогодишно да поддържаме постигнатото!
„Да изчистим България заедно”обединява институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Тя е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Кампанията е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци са чистили страната. До момента те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

Подробности за националната кампания на bTV има в сайта Добрият пример