Фонд „Обединени срещу COVID-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България, предоставя на Община Куклен дарение в размер на 10 000 лева.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVID-19 в България. Благодарение на набраните дарителски средства от фондации, компании и индивидуални дарители, Фондът подкрепя дейности, насочени към първостепенни нужди, включително доставка на храни, лекарства, предпазни средства, ежедневна грижа, психологическа помощ и друг вид подкрепа, с които се цели оказване на помощ на най-уязвимите групи в обществото.

ОБЩИНА КУКЛЕН започна дейностите по изпълнение на проекта, който включва подпомагане на 200 броя нуждаещи се лица. За всяко лице ще бъде осигурен пакет с хранителни продукти от първа необходимост. Пакетите ще бъдат на единична стойност от 50,00 лв. Общата стойност на продуктите е 10 000,00 лв. Пакета от продукти ще включва: брашно, ориз, спагети, лютеница, белени домати, зелен фасул, зелен грах, конфитюр, месни консерви, рибни консерви, зрял фасул, леща, бяла захар, олио и др.