Българска Федерация Пикълбол ще демонстрира спорта пикълбол и ще проведе открита тренировка в град Куклен на 19.10.2023 год. от 14.30 ч. в двора на СУ „Отец Паисий“.
Събитието ще бъде отворено за всички жители на община Куклен, които ще могат да се включат в демонстрацията и откритата тренировка с треньорския екип на федерацията и да се запознаят с пикълбола, който е най-бързо развиващия се спорт в света.
Община Куклен ще бъде петата община в България в която Българска Федерация Пикълбол ще има възможността да постави основите на пикълбола и да го представи като 100% инклузивен и приобщаващ спорт за хора на всякаква възраст и за хора със специални потребности, интелектуални затруднения и физически увреждания.
Преди дни Гергин Ангелов -президент и основател на Българската Федерация по Пикълбол проведе ползотворна работна среща с кмета на Община Куклен Мария Белчева и световната и трикратна европейска шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова.
На срещата бяха обсъдени бъдещи възможности и перспективи за сътрудничество между Българска Федерация Пикълбол и Община Куклен с цел демонстрирането и популяризирането на пикълбола на територията на общината.
Президентът на Българска Федерация Пикълбол – Гергин Ангелов презентира пикълбола пред ръководството на Община Куклен и изтъкна всички здравословни и социални ползи на най-бързо развиващия се спорт в света.