Първият учебен ден винаги е радост и вълнение. Няма нищо по-красиво от това да видиш един училищен двор, изпълнен с деца, учители и родители. Няма българин, който да не се вълнува и да не се радва на 15 септември. Такъв бе той и в Куклен при откриването на новата учебна 2023/2024 година в СУ“Отец Паисий“. Тържествата по повод новата учебна изпълниха петъчния ден с много емоция, музика, песни, рецитали и детски усмивки.

С тържествената церемония, състояла се в двора на учебното заведение средното училище откри новата учебна година. Гост на събитието бе кметът на Куклен Мария Белчева и Румен Цонев –главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП, които поздравиха ученици, учители и родители.
„Пожелавам ви да встъпим в новата учебна година с радост, с желание за знания и нови успехи.“- се обърна към присъстващите кметът Белчева. На учителите тя пожела да запазят вдъхновението и търпението, което те имат през всички години,за да постигат нашите деца успехи.
„На учениците ни пожелавам да влизат с радост в класните стаи и да получат удовлетворение в края на учебната година.“- добави Мария Белчева.

Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП пожела на първокласници да изживеят най-щастливите мигове в живота си в училище, и подари всеки от тях с подарък богато илюстрована книжка.

Общинският кмет увери първокласниците и децата от подготвителната група, че в училището са в добри ръце и всички ги обичат. Белчева подари на всеки от тях творчески комплект за рисуване.

Първокласниците, които прекрачиха за пръв път днес прага на своето училище бяха посрещнати със специални тържества, а след това техните учители ги поведоха към класните стаи.

Тази година Община Куклен инициира разкриването на втора подготвителна група към СУ „Отец Паисий“, в стремежа си да обхване максимално всички деца от всички възрастови групи в предучилищното образование. В противен случай, много от 4 и 5 годишните, както и по-малките възрастови групи, бяха застрашени от това да не могат да посещават детска градина.

За целта, община Куклен изгради с бюджетни средства нови помещения към сградата на СУ „Отец Паисий“ , осигурени са и средства за тяхното оборудване – легла, шкафове, маси, столове и др.

Припомняме, че и през 2019 година с помощта на дарители и родители в двора на училището бе изградена детска площадка. През 2023 година сегашното училищно настоятелство поде благотворителна кампания за закупуване на допълнителни съоръжения, предназначени за предучилищните групи. Средствата са събрани, преведени към фирмата изпълнител и се очаква тяхното поставяне в най-кратки срокове.
В съвместната социална програма между Община Куклен и КЦМ 2000 ГРУП продължава предоставяне по един плод на всеки ученик на ден в рамките на учебната година.