КЦМ 2000 ГРУП работи в тясно сътрудничество с община Куклен за подпомагане на развитието на образованието и социално-културния живот в общината. Като част от ежегодната партньорската програма между металургичното предприятие и общината бе открит кабинет по природни науки в СУ „Отец Паисий“, гр. Куклен.
На празничната церемония присъстваха Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП, Мария Белчева, кмет на община Куклен, Елена Филева, председател на Общински съвет-Куклен, представители на КЦМ 2000 Груп, Боряна Андонова, директор на училището, учители и ученици.
Отец Янко отслужи водосвет и благослови новата придобивка за училището.
Кметът Белчева се обърна към учениците и заяви, че ролята на общината и на нас като възрастни е да се грижим за децата и да им осигурим възможности и благоприятна среда, в която да се развиват и усъвършенстват.
Румен Цонев пожела на учениците успешна година, през която да бъдат здрави, но да бъдат също така образовани и умни, и с вяра, че това, което предстои ще бъде по-добро.
Елена Филева пожела на учениците да бъдат живи и здрави и много успешни в живота.
Боряна Андонова, директор на училището, изказа благодарност за предоставената възможност за атрактивно обучение.
Новоизграденият кабинет представлява учебна лаборатория по физика, химия и биология и разполага с работни места за 30 ученика. Кабинетът е оборудван с лабораторни маси за учителя и учениците, изработени от полиестер с гел покритие издържащо на киселини и основи. Всяка банка има монтиран модул, на който в контролен панел са вградени електрическо захранване, измервателни уреди и захранване с вода.
Лентата прерязаха Мария Бечева, Боряна Андонова и Румен Цонев, а учениците от осми клас с профил „Природни науки” демонстрираха своите познания по химия. В новия кабинет те не само ще натрупват още нови теоретични знания, но ще имат възможност да наблюдават как протичат химичните процеси.