📌”Не бихме се справили без помощта на общината за почистването на дерето. Госпожа Белчева е изключителен пример, но държавата не ни е длъжна за нищо и ако общината полага сили за да подобрява условията за живот в града наша отговорност е да го поддържаме.“

👉Станилия Стаменова е на 35 години от гр. София. Световен и европейски шампион е на България по кану-каяк. Участник в „Сървайвър“ 2023г. Повечето от съзнателният и живот е преминал в спорта и така двадесет и четири години е тренирала и се състезава за честта и славата на нашата държава. Състезателката по кану-каяк Станилия Стаменова слага край на състезателната си кариера след Олимпийските игри в Токио.

📎Към днешна дата Станилия подготвя амбициозният проект „По Вода със Станилия Стаменова“. Над 35 водни обекта на територията на цялата страна ще са терен на събития, с които широката общественост ще се запознае с кану-каяка. Този спорт има много различни лодки и дисциплини и световната и европейска шампионка иска да представи гребане на драконови лодки, рафтинг, кану-каяк в бързи води и т.н.

🏠🏡Около подготовката за Олимпиадата в Токио, през 2016 г. Станилия усилено се оглежда за място, на което да може да остава между тренировъчните лагери, но да е близо до Гребната база в Пловдив. От приятели научава за един имот с къща в Куклен. “Още с първият поглед видях потенциала на мястото, харесах топлият и уютен климат на Куклен, спокойствието и предпочетох да взема този имот пред това да закупя апартамент в Пловдив.“ – споделя Станилия.

🧼🧹Относно инициативата за почистването на дерето, Станилия казва, че се е зародила преди да влезе през януари в „Сървайвър“.“ Преминавайки през дерето забелязах нуждата от почистване. А и аз самата обичам да съм част от общността на даденото място в което живея. Тогава се роди идеята, че на пролет можем да направим организирано почистване и след като излязох от реалити формата едно от първите неща беше да се срещна с кмета Мария Белчева и да разговоряме по въпроса. Много съм благодарна за бързия отклик и изключителната помощ за осъществяването на почистването. Не бихме се справили без помощта на общината. Истината е, че отново в деня и часа се събраха само близки и техните деца. Искаше ми се кукленци да откликнат по-изявено и да се включат защото можем да си помагаме и взаимно да правим града ни по-красив и приветлив за живот. Предстоят подобни инициативи и в бъдеще, но за тях ще са ни нужни повече ръце и енергия затова призовавам да бъдем по-активни, да опазваме околната среда и да си помагаме. Госпожа Белчева е изключителен пример, но държавата не ни е длъжна за нищо и ако общината полага сили за да подобрява условията за живот в града наша отговорност е да го поддържаме. Имаме още идеи за разчистване и облагородяване с участието на гражданите на общината, а също така и за спортни празници тъй като там е моята специалност. Нека бъдем всички будители и да вземем инициативата в свои ръце!“-добави Станилия Стаменова.