Над 200 млади джудисти от България, Украйна и Гърция участват на открития турнир в Пловдив, организиран от клуб „Аякс“ и община Куклен.

Схватките са в зала „Олимпиада“ и се провеждат пред публика за първи път след две години, заради противоепидемичните мерки, въведени по време на пандемията КОВИД-19.

Турнирът бе открит официално от кмета на община Куклен Мария Белчева. Почетни гости на събитието бяха директорът на СУ“ Отец Паисий“ Боряна Андонова и Илица Даскалова, представител на Фондация“Траки“.

За шеста поредна година спортен клуб „Аякс“ организира такъв мащабен форум, където сили мерят отбори от страната и чужбина. Основен организатор на състезанието е треньорът по джудо – Лъчезар Харалампиев, който благодарение на дългогодишния си опит и добри намерения, успя да привлече за идеята общинското ръководство, бизнеса и огромен брой спортни клубове.
Спортен клуб „Аякс“ възпитава и тренира състезатели, които се отличават с висок професионализъм и постигнати резултати на международни и републикански първенства.

Стискаме палци на джудистите на Куклен от Спортен клуб „Аякс“ с треньор Лъчезар Харалампиев и им пожелаваме блестящо пр едставяне и много медали.