Снощи Куклен беше тържество на изкуството във  форма, цвят и звук. Централния площад се превърна в  олтар на музика, песни и стихове. Алеите му пък приютиха 66 абстрактни цветни платна и магични фотографии. Истински пролетен празник на изкуствата.

Закъснялата пролет няма как да не побърза да дойде в Куклен след такава покана от музиканти, художници и фотографи.

 

Пролетният класически концерт и двете изложби на открито организира община Куклен, под патронажа на кмета на община Куклен Мария Белчева. Самата тя като домакин влезе в роля на водещ на събитието и откри концерта, като покани на сцената и „виновниците“ за празника на изкуствата – Валентина Трендафилова, Хюлия Дикмова и Димитър Еленов.

Класическите произведения бяха в изпълнение на децата от  школата по пиано към Народно читалище „Н. Вапцаров – 1909“ –гр. Куклен с ръководител Валентина Трендафилова и вокална група „Музичко“, които представиха  три песни от новия си репертоар с авторска музика на Валя Трендафилова.

В програмата присъстваха и гост- изпълнители, както и ученици от НУМТИ”Добрин Петков”. Виртуозите на флейта, пиано и виолончело с изпълненията си потопиха  зрителите в магията на топлите пролетни празници.

Валентина Трендафилова-сопрано завърши концерта с две  свои изпълнения  и с гласа си накара площада да притихне в омая.

 

По алеите на парка посетителите имаха възможност да разгледат експозиция от фотографии и художествени инсталации на децата от „Каритас“ с ръководител Димитър Еленов, и рисунки с различни техники, показващи уменията на младите таланти- възпитаници на Хюлия Дикмова от HU ART. Децата на Хюлия  представиха своята изложба атрактивно и нетрадиционно- в стихове.

 

Децата от “Каритас”с художествен ръководител Димитър Еленов, представиха творчески експерименти под надслов „Пролетта в душите ни“.

Истории, разказани в абстрактни композиции с реални елементи.

С изображения на предмети, които имат пряка връзка с действителността, децата са изразили идеи или емоции.

Чрез смесване на мултимедийни и фотографски техники са уловили и заснели по концептуален начин, скрити от погледа прелести дори в най-обикновените предмети от ежедневието.

Абстрактния им подход предлага различна гледна точка към обичайната действителност и по изненадващ и вълнуващ начин.

Своеобразно визуално пътуване, което води през реалността на натюрморта преплетен с прожекция в неочаквана посока. Колажи от чувства и усещане за цвят и форма събуждащи „пролетта“ в душите ни.