УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
ЧЕСТИТ 20 ЮБИЛЕЙ!
НЕКА С РАДОСТ И ГОРДОСТ ПОСРЕЩНЕМ ТОЗИ ПРАЗНИК КАКТО ПРАВИ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО!

 

Гордеем се с 20-ата годишнина на селищната ни система и съзнаваме, че всичко тук е създадено с усилията на поколения наред.
Тук е мястото да благодаря на всички жители на общината за отзивчивостта и търпението, за добрите идеи, за съветите и диалога и вярвам, че така заедно, обединени в своите усилия, ще вървим напред към желаните успехи, развитие и благоденствие на нашата община.

Община Куклен е учредена с Указ № 167 от 03.07.2001г. на Президента на Република България – г-н Петър Стоянов.
Заслуга за това имат много хора, които с дългогодишните си усилия, труд и непримиримост осъществяват обособяването на община Куклен. Това са дейни и родолюбиви наши съграждани, визионери с ясен поглед години напред.
Нека си спомним за делата на бившите кметове и общински съветници на Куклен, на участниците в инициативните комитети и на всички, които допринесоха и допринасят за това Куклен да се развива като самостоятелна община.

Да си спомним за някои от основните дейци в инициативния комитет:
покойният Георги Давчев, Костадин Трендафилов, Йордан Гечев, Димитър Сотиров – кмет на Куклен, Недялко Солаков, Владимир Гошев, Атанас Шаламанов, Стоил Новаков, Байрям Гоганов, Иван Панайотов и всички останали, участвали в учредяването на общината ни. Благодарности и към дългогодишния служител в Областна администрация Пловдив и община Куклен- Стойчо Вълчинов, както и на областния управител по това време на Пловдив Андон Андонов.

Благодарности към президента Петър Стоянов и вицепрезидента, покойният вече Тодор Кавалджиев.
Благодарности и към всички дългогодишни служители на общината и всички останали, които с делата си подкрепиха и подкрепят развитието на община Куклен.
Всяка годишнина е време, в което да благодарим, време, в което да направим равносметка и време, в което да кажем къде искаме да бъдем утре.

Територията, която заема нашата малка община е била и продължава да бъде предпочитано място за живот вече толкова години. За това свидетелства продължителната, древна история на нашите населени места, включени в състава на Община Куклен. Всяко от населените места е родно място на велики, будни и трудолюбиви българи. Наш дълг е да бъдем техни достойни наследници.
Като жител и кмет на Община Куклен, виждам как куклен не спира да се променя и модернизира.

Искам да изкажа признателност и уважение към всички Вас, гражданите на община Куклен и обществени дейци, почетните граждани на Куклен, администрация, културни и читалищни дейци, предприемачи, лекари, учители и просветители, които с труда и усилията си, правите от Куклен красива и просперираща българска община, с развита икономика, утвърдени традиции – пазители на българския дух и модерна визия– гаранция за достойно бъдеще.
Всичко, което сме постигнали досега е повод за гордост, но и основание да желаем и работим за още по-мащабни проекти занапред!

Пожелавам сили и воля, за да устоим на предизвикателствата и да вървим заедно към едно по-добро бъдеще!

Развитието на Куклен се случва и благодарение на партньорството ни с бизнеса и привличането на нови инвеститори. Това ми дава и надежда, че градът и общината ни ще продължават да се развиват и да просперират и през следващите 10, 20, 50, 100 и повече години.
Нека, както и досега, с достойнство и мъдрост, да работим за авторитета на община Куклен, така че да я превърнем във все по-желано, гостоприемно и приятно място за живот, не само за нас, но и за нашите деца.
Нека в празничния ден да бъдем заедно, както през всички тези години, да споделяме делници и празници, щастливи и трудни моменти.
Да продължим да работим за по-добро и модерно бъдеще на община Куклен.
Казват че, човек е голям толкова, колкото големи са мечтите му. В нашите мечти Куклен е красива и уредена община, с много зеленина, щастливи и усмихнати хора, и здрави деца.
Дългът ни е да запазим наследеното, да множим направеното в днешно време и да предадем на поколенията след нас духа и традициите на малката ни община!
Сърдечно ви поздравявам по повод 20-годишния юбилей на община Куклен!
Желая на всички здраве, късмет и благополучие!

Бог да пази България, нашата община, семействата и децата ни.
Честит празник! Честит юбилей!

Мария Белчева
Кмет на Община Куклен