С много радостно настроение, песни и стихове, с химна на Република България децата на Община Куклен посрещнаха началото на новата учебна 2021/2022 година.
В празничния 15 септември дворът на ОУ „Отец Паисий“ в гр. Куклен бе изпълнен с цветя и много детски усмивки, а 40 първокласника очакваха с нетърпение да направят своята първа крачна по пътя на знанието. Училищният двор бе огласен от приветствия и благопожелания, където учители, ученици и родители заедно откриха учебната година. Програмата започна с изпълнение на химна и посрещане на знамето на училището.
Официални гости на празника бяха кметът на община Куклен Мария Белчева, председателят на ОбС Куклен Елена Филева, изпълнителният директор на КЦМ-2000 ГРУП АД Румен Цонев и зам.кметът на общината Гюлен Гоганов.
В приветствието си към събралото се множество кметът Белчева подчерта, че 15 септември е дата, на която празнува цяла България, защото за нашия народ училището и знанието са нещо свято, и показва отношението на нашия народ към образованието и уважението му към статута на учителя, и колко важно е да си учител.
„Изминалата година беше много трудна за всички ни, но най-трудна бе тя за учителите, защото те, заедно с учениците трябваше да се научат на нов начин на обучение, но резултатите и успехите на учениците показаха, че имаме наистина добри учители и имате нашето пълно уважение,.“- допълни Мария Белчева.
На входните врати на местното школо бе сложена арка от цветя, а най-развълнувани бяха първокласниците. Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП традиционно зарадва всеки първокласник с подарък – богато илюстрована енциклопедия.